Tastes Spanish to me …

Advent, Advent, a little light is burning. First one, than two, than three… Today I am going to continue my little excursion though the different European Christmas backeries.  Last Sunday I baked Spanish Bread and Turrón.

Advent,  Advent, ein Lichtlein brennt. Erst eins, dann zwei, dann drei…
Heute geht meine kleine Reise durch die verschiedenen europäischen Weihnachtsbäckereien weiter. Letzen Sonntag habe ich Spanisch Brot und Turrón gemacht.

Spanish Bread

Ingredients (Zutaten):

125 g Flour (Mehl)
90 g Butter
1 pckt Vanilla Sugar (Vanillezucker)
Salt
1 egg yolk (Eigelb)
1 tablespoon White Wine (Weisswein)
1 egg white (Eiweiss)
90 g Icing Sugar (Puderzucker)
40 g ground Almonds (gemahlene Mandeln)

Mix flour, butter, vanilla sugar, salt, egg yolk and white wine in a bowl. and knead it until the dough is smooth. Then put it in the refrigerator for about 30 minutes.
Preheat the oven to 180 ° C. Beat the egg white until it stiffens, then add the icing sugar  and almonds. Knead the dough again and roll it until it is 3mm. Cover the dough with the almonds mass. Cut the dough into rectagles of 3×5 c. Place them on a try covered with baking paper. Bake for 10-15 minutes. let them cool.

Mehl, Butter, Vanillezucker, Salz, Eigelb und Weisswein in eine Schüssel geben und kneten bis der Teid geschmeidig ist. Anschliessen für 30 Minuten in den Kühlschrank stellen.
Den Ofen auf 180 Grad vorheizen. Das Eiweiss schlagen bis es fest ist, dann vorsichtig den Puderzucker und die Mandeln dazu geben. Den Teig nochmal durchkneten und bis auf 3 mm ausrollen. Die Mandelmasse auf dem Teig verteilen und dann 3×5 cm große rechtecke ausschneiden. Die stücke auf einem mit Backpapier ausgelegtem Backblech legen und 10-15 Minuten backen.

Turrón

Ingredients (Zutaten):

1 tablespoon Cinnamon (Zimt)
300 g grounded Almonds (gemahlene Mandeln)
200 g grounded Hazelnuts (gemahlene Haselnüsse)
250 g Honey (Honig)
5 egg whites
250 g brown Cane Sugar (brauner Rohrzucker)
3 ml Brandy (Weinbrand)
Wafers (Oblaten)

Beat the egg whites until they stiffen. Add almonds and hazelnuts. Add
Add the sugar and honey in a pot and heat them up for about 10 minutes. Mix the honey with the egg white nut mass. Put the mixture then as  on wafers and sprinkle with cinnamon powder. Let dry.

Schlag die Eissweiss bis sie fest werden und gebe die Mandeln und die Haselnüsse dazu. Erhitze den Honig und den Zucker in einem Topf für etwas 10 Minuten. Dann gebe die Eisweiss Nuss Masse dazu. Diese Mischung wird dann dick auf Oblaten gestrichen. Trocknen lassen.

Ein Gedanke zu “Tastes Spanish to me …

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