Vacation in Balconia : If the traveller won’t come …

There is a proverb :

If the mountain won’t come to Muhammad, Muhammad must go to the mountain.

It’s the same with vacations in Balconia. If the traveler won’t come to their destination, the destination must go to the traveler. You know what I mean ? If you can’t go, bring your favourite destination to you. You love India ? Make yourself Indian food and watch your favourite Bollywood movies.
I am into the Mediterranean, therefore I will cook Mediterranean (Italian !) food and for more Italian lifestyle I’ll listen to my new audio book : Tante Poldi und die Früchte des Herren. Total Italian Overkill !

 

Es gibt da ein Sprichwort; :

Wenn der Berg nicht zum Propheten kommt, muss der Prophet (wohl) zum Berg gehen.

Im Urlaub auf Balkonien gilt das selbe. Wenn der Urlauber nicht zum Reiseziel kommt, muss das Reiseziel wohl zum Urlauber gehen. Will heissen,wenn du nicht wegfahren kannst, versuche Dir das Urlaubsfeeling nach Hause zu holen. Du liebst Indien ? Dann koche Indisch und schau Dir Deine Lieblings-Bollywood-Filme an.
Ich bin großer Fan des Mittelmeerraums, also koche ich mediterran (Italienisch !) und für noch mehr italinischen Lifestlye höre ich mir meine neues Hörbuch an : Tante Poldi und die Früchte des Herren. Der totale italienische Overkill !

A very easy way for some Italian feeling is making fresh Pesto alla Genovese (basil pesto) with some spaghetti. Very simple and classy ! It was Giovanni Battista Ratto who was the first to mention pesto in his book La Cuciniera Genovese in 1863 :

Take a clove of garlic, basil or, when that is lacking, marjoram and parsley, grated Dutch and Parmigiano cheese and mix them with pine nuts and crush it all together in a mortar with a little butter until reduced to a paste. Then dissolve it with good and abundant oil. Lasagne and troffie are dressed with this mash, made more liquid by adding a little hot water without salt.

Here is my favourite recipe :

  • a pot of fresh basil
  • 2 cloves of galic
  • 30 g pine nuts
  • 50 ml olive oil
  • 30 g Parmigiano
  • salt

 

Ein einfacher Weg zu mehr Italienfeeling ist selbstgemachtes Pesto alla Genovese (Basilikumpesto) zu Spaghetti. Zum ersten mal erwähnt wurde es von Giovanni Battista Ratto in seinem Buch La Cuciniera Genovese in 1863 :

Prendete uno spicchio d’aglio, basilico (baxaicö) o in mancanza di questo maggiorana e prezzemolo, formaggio olandese e parmigiano grattugiati e mescolati insieme e dei pignoli e pestate il tutto in mortaio con poco burro finchè sia ridotto in pasta. Scioglietelo quindi con olio fine in abbondanza. Con questo battuto si condiscono le lasagne e i gnocchi (troffie), unendovi un po‘ di acqua calda senza sale per renderlo più liquido.

Mein Lieblingspestorezept:

  • einen Topf frisches Basilikum
  • 2 Knoblauchzehen
  • 30 g Pinienkerne
  • 50 ml Olivenöl
  • 30 g Parmigiano
  • Salz

Alles in einem Mörser zerstampfen – fertig !

 

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